Η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη δίνει μαθήματα ζωής!

Ακόμα και οι μεγαλύτερες συμφορές στη ζωή συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Κάθε εμπόδιο για καλό, αν προτιμάτε. Κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίσετε την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που σας χτύπησε την πόρτα και να γίνετε σοφότεροι με τα μαθήματα ζωής που προκύπτουν μέσα από αυτή την αναπάντεχη συγκυρία:

Δεν είναι πάντα σωστός ο προγραμματισμός:
μη θεωρείτε ότι θα έρθει οπωσδήποτε κάποια στιγμή που θα νιώσετε έτοιμοι να κάνετε παιδί. Άρα ίσως είναι καλύτερο που προέκυψε απρογραμμάτιστα η εγκυμοσύνη, προκειμένου να έρθετε προ των ευθυνών σας μια ώρα αρχύτερα.

Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να τα δείτε υπό αυτό το πρίσμα: από τη στιγμή που προέκυψε η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δεν έχει κανένα νόημα να νιώθετε απελπισία και να βιώνετε τραγικά αδιέξοδα. Αλλάξτε την ψυχολογία σας, βλέποντας τη θετική πλευρά της κατάστασης, όπως ότι σας δόθηκε, έστω και από το πουθενά, το ιερό προνόμιο να φέρετε μια νέα ζωή στον κόσμο.

Ανακαλύπτετε νέα όρια και πτυχές του εαυτού σας:
μέχρι σήμερα θεωρούσατε ότι οι ψυχικές αντοχές σας δεν ήταν μεγάλες. Μέσα από τη διαχείριση αυτής της τόσο δύσκολης, απαιτητικής και οριακής κατάστασης, θα δείτε ότι η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Μόνο εσείς ξέρετε τι είναι καλύτερο για τη ζωή σας:
στα μάτια των τρίτων, μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι πραγματική καταστροφή. Το θέμα όμως είναι ότι ενδέχεται η πραγματικότητα για εσάς και το σύζυγο να είναι πολύ διαφορετική.